Despre

Platforma produsinilfov.ro magazin online și piață digitală

Pandemia generată de Covid-19 și implicit reconfigurarea orizonturilor comerciale i-au îndemnat pe reprezentanții Consiliului Județean Ilfov să vină în spijinul producătorilor locali și al consumatorilor. Cum? Digitalizând pur și simplu piața, racordându-se la realitățile secolului XXI.

Începând cu 2 iunie 2020, Consiliul Județean Ilfov a lansat platforma online produsinilfov.ro. Producătorii de alimente și produse agricole, de grădinarit și produse artizanale din Ilfov pot fi găsiți astfel mult mai ușor, de către cumpărătorii interesați de produse proaspete, de calitate, la doar un click distanță. În ce constă, concret, toată afacerea?

Consiliul Județean Ilfov a lansat un agregator unde se pot înscrie gratuit toți producătorii de alimente (fructe, legume, conserve, dulciuri, carne, ouă, lapte, miere) și de flori din județ, cu o singură condiție: să aibă un atestat de producător. Înscrierea se face gratuit, accesând link-ul https://produsinilfov.ro/vreau-sa-vand/, iar un administrator al platformei vă va contacta pentru a activa contul de vânzător.

Vrei să cumperi? Înscrie-te gratuit pe site!

Platforma lansată de Consiliul Județean Ilfov îi ajută nu doar pe cei care vor să își vândă produsele mai ușor, ci și pe cei care vor să cumpere fără bătăi de cap. Și ei se pot înscrie pe site, accesând link-ul https://produsinilfov.ro/vreau-sa-cumpar/, astfel încât anunțul lor să ajungă rapid la producătorii locali.

Platforma și brandul „Produs în Ilfov” a fost creată special pentru a sprijini producătorii locali să își vândă mai ușor produsele, nu doar în județ, ci și în București și restul țării. Cumpărătorii pot găsi astfel mai ușor alimente tradiționale, artizanele – sănătoase și gustoase.

Despre „Produs în Ilfov”

Această platformă a apărut, în principal, din nevoia de a sprijinii producătorii din judeţ pentru ca aceştia să-şi poată comercializa produsele, mai cu seamă ȋn vremea pandemiei de COVID-19, dar şi pe viitor. Astfel, ideea de digitalizare a pieței a trecut de la stadiul de proiect, la cel de necesitate. Totodată, scopul este de a promova fermele, gospodăriile şi produsele sănătoase.

„Am vrut să oferim oamenilor care trudesc ȋn ferme, gospodării, grădini sau solarii şansa de a-şi comercializa produsele, de a se face cunoscuţi, de a li se recunoaște brandul/ produsul în rândul consumatorilor din regiunea Bucureşti-Ilfov. Mai ales că aveau probleme în comercializarea produselor pe piețele bucureștene”, a explicat Remus Trandafir, manager proiecte de dezvoltare, Consiliul Județean Ilfov.

Comenzi online

„Sperăm că platforma ȋşi va dovedi utilitatea pentru că aduce împreună atât producătorii, cât și persoanele interesate să cumpere sau care pur și simplu caută o alternativă la clasicul magazin din cartier”, a mai menționat Remus Trandafir.

Mai mult: „Fiecare producător ȋnscris pe această platformă are un profil ce include date de contact, precum şi informaţii despre produsele comercializate. Cetăţenii pot accesa simplu această platformă şi pot să ȋşi procure produse fie direct, folosind datele de contact ale producătorilor selectaţi, fie prin comenzi online plasate cu ajutorul contului de cumpărător”, a încheiat Remus Trandafir, manager proiecte de dezvoltare, Consiliul Judetean Ilfov.

Opinia producătorilor

Ce părere au producătorii despre acest proiect? „Am decis să ne înscriem pe această platformă online fiindcă piața astăzi merge, mâine nu merge. E un demers bun, sperăm să ne fie și de folos”, a comentat Marin Gabriel Tănache, cultivator de legume din sat Dumitrana, Ilfov. „Încercați cu încredere, produsele noastre pot fi găsite pe siteul produsinilfov.ro”, l-a completat Adrian Drăgan.

„Oameni buni, dacă doriți să mâncați sănătos sau să consumați produse tradiționale, intrați pe siteul produsinilfov.ro, unde veți găsi cea mai mare parte a producătorilor din județul Ilfov!”, a fost îndemnul lui Remus Trandafir, manager de proiecte de dezvoltare în cadrul Consiliul Județean Ilfov.

Cum plătești?

Atenție: plata nu se realizează pe site. Agregatorul „Produs în Ilfov” intermediază relația dintre producători și cumpărători, cei doi stabilind ulterior detaliile privind livrarea și plata.

Detalii despre înscriere și produse găsiți aici: https://www.facebook.com/180188392106371/posts/2056015531190305/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *