Despre

“La Drăgan – Atelierul de gust”. Secretele unei afaceri de suflet

Un business pornit de la zero de către tânărul Adrian Drăgan atrage în mod deosebit atenția dacă accesezi platforma produsinilfov.ro. Adrian și-a început afacerea fără să aibă niciun fel de experiență în domeniu, doar cu pasiunea pentru mâncarea de calitate și respectul pentru tradiție.
Digitalizând operațiunile comerciale pentru a balansa condițiile generate de criza sanitară în avantajul producătorilor locali, Consiliul Județean Ilfov a pus bazele, la începutul verii, unei platforme online – produsinilfov.ro – tot mai căutate și apreciate astăzi atât de către fermieri, cât și de către cumpărători.
După ce a absolvit facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, Adrian a lucrat o perioadă ca agent de vânzari, iar apoi a devenit asociat la o editură. Fiind pasionat de gătit și de o alimentație naturală sănătoasă, i-a venit ideea să-și transforme hobby-ul într-o afacere, mai ales la propunerea prietenilor care, după ce au gustat din preparatele pregătite de Adrian acasă, din porcul bunicului, făcute dupa rețete vechi, tradiționale, l-au încurajat să se apuce serios de treabă.
Carne de calitate

De ce nu? O idee foarte bună de business: prepararea cărnii, după rețeta bunicului și comercializarea sa, mai întâi la apropiați, apoi la prietenii apropiaților. „La început, am avut un magazin mic, de trei metri pe trei metri. Primii clienţi au fost prietenii noştri, care ştiau ce produse fac eu“, își începe povestea Adrian Drăgan.

„Materia primă căutăm s-o luăm numai de la producători locali. De exemplu, recent, am început colaborarea cu un crescător de vită Angus de la noi, din comuna Berceni, Ilfov“.

Adrian Drăgan a început afacerea în 2014, iar acum se poate lăuda cu un business de succes. De reținut că, inițial, în afacere au fost investiți aproximativ 150.000 de euro, bani personali, dar și din împrumuturi de la bănci.

De la un act de curaj, la cifre amețitoare

Investițiile inteligente și eforturile constante depuse zi de zi i-au adus în 2019 o cifră de afaceri de circa 635.000 de euro, totul sub eticheta „La Drăgan – Atelierul de gust”. Un mare curaj care s-a transformat, iată, într-o afacere de familie cu mari perspective.

Adrian Drăgan, tânăr antreprenor și manager de succes, tânăr născut și crescut în comuna Berceni, într-o familie de intelectuali (mama – învățătoare, tatăl – pensionar militar), a înțeles imediat nevoia pe piața locală de produse din carne preparate în mod tradițional. Astfel, Adrian a venit în întâmpinarea unei clientele educate, care știa și știe să aprecieze valoarea unor produse preparate ca acasă. Și n-a dat greș.

Două magazine

În prezent, Adrian Drăgan este adminstrator și manager de succes al unei echipe de oameni tineri, atent selectați, cu experiență profesională, dar și propietar al carmangeriei și al celor două magazine: unul deschis în vatra satului Berceni, chiar la „Șosea”, în 2016 (magazin modernizat la standarde europene în 2018), și al doillea în cel mai modern complex agroalimentar, Piața Sudului din sectorul 4, un spațiu absolut nou, cu dotări de ultimă generație.

În ambele magazine se găseşte o gamă largă de produse, în general tradiţionale, de la specialităţi afumate sau marinate până la produse proaspete pentru grătar (mici, cârnaţi etc.) și produse crud-uscate (babic, ghiudem, salamuri). Clienţii își pot și comanda din timp specialităţile pe care le doresc, însă pregătirea lor durează, de la câteva zile la câteva săptămâni.

În magazinul din comuna Berceni, situat pe B-dul 1 Mai, la nr. 96, pe lângă preparatele din carne făcute în carmangeria proprie, se găsesc și produse de la furnizori autohtoni: de la vin, bere sau brânză, la ulei și dulceţuri – toate preparate după rețete tradiționale.

Condiții de înscriere pe site

Consiliul Județean Ilfov a lansat pe 2 iunie 2020 un agregator unde se pot înscrie gratuit toți producătorii de alimente (fructe, legume, conserve, dulciuri, carne, ouă, lapte, miere) și de flori din județ, cu o singură condiție: să aibă un atestat de producător. Așa cum are și Adrian Drăgan.

Înscrierea se face gratuit, accesând link-ul https://produsinilfov.ro/vreau-sa-vand/. Pe platformă sunt înscriși acum 36 de producători.

De remarcat că și cumpărătorii se pot înscrie pe site, accesând link-ul https://produsinilfov.ro/vreau-sa-cumpar/, astfel încât anunțul lor să ajungă rapid la producătorii locali.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *